Početna
------------------------------
Uređaji za uključenje
TA peći
Komanda
mehaničkim tajmerom
SPAS-2T-220V
SPAS-2T-380V

Komanda
impulsom distribucije
SPAS-2TA-220V
SPAS-2TA-380V

SPAS-2TC

Komanda
kontrolnom sijalicom

SPAS-2TS-220V
SPAS-2TS-380V
------------------------------

Uređaji za uključenje
telefonom

SPAS-D
------------------------------

Cenovnik
------------------------------

Tajmer
Trofazni tajmer

Primeri povezivanja
Izračunaj potrosnju
Korisni saveti
Ušteda struje
Pitanja i odgovori

Prospekt komplet
Atest
------------------------------

Kontakt
info@2t.rs

tel. 011 390 78 79
mob. 063 218 356
------------------------------

Novo! - HiFi oprema

Napajanje 220V
Zvučnički kablovi
Police za muziku

KRAĐA STRUJE
kradja struje

Devet razloga da struju ne kradete

 1. Nije sportski
  Zamislite da igrate prijateljsku utakmicu u fudbalu i sve oko sebe šutirate u cevanice.
 2. Nije pošteno
  Imajte na umu da struju ne kradete od distribucije, kradete je od prijatelja, rođaka i kumova.
  Nemojte se zavaravati da je ovo bezazleni i lakši oblik krađe. Nema nikakve razlike od ove krađe i krađe novčanika nekome iz džepa u autobusu. Ako Vam ni ovo nije dovoljno, imajte na umu da pare kradete od svakog onog koga volite jer i on placa deo onog sto Vi kradete.
 3. Krivično je delo
  Za krađu struje ide se u zatvor i plaćaju se nezamislivo veliki iznosi elektroprivredi.
  EPS ispostavlja  račun za maksimalnu energiju koju ste bili u mogućnosti da ukradete preko vašeg priključka na mrežu od momenta priključka na njihovu mrežu. Ovaj iznos će sigurno višestruko premašiti iznos koji ste stvarno ukrali.
 4. Možete da nastradate
  Pristup nemerenoj struji je mnogo opasniji nego što to i sami električari znaju.
  I mala varnica može jonizovati vazduh i učiniti ga provodnim što dovodi do direktnog kratkog spoja
  koji zbog jakih osigurača u trafo stanici može imati posledice kao eksplozija ručne bombe.
  Postoji veliki broj ovakvih slučajeva sa katastrofalnim posledicama.
 5. Nećete spavati mirno
  Stres ostavlja nesagledive posledice na ljudski organizam. Svako neočekivano zvono Ili kucanje na vrata izazvaće nesvesno misao - elektrodistribucija, ma koliko bezosećajni bili. U svako doba dana i noći mogu doći i imati punovažan nalog za pregled.
 6. Nema idealne krađe struje
  Ekipe EPS-a otkrile su 52 načina za krađu struje. Može se krasti struja pre brojila, na samom brojilu ili divljim priključkom na mrežu.. Svaka varijanta se lako možu otkriti, čak mnogo lakše nego što mislite. Mesta krađe se slikaju a broijia i blombe odnose kao dokazni materijal.
 7. Pomislite na Nikolu Teslu
  Šta bi Nikola Tesla rekao kada bi saznao da njegov omiljeni srpski narod krade struju u tolikoj meri i na toliko načina. Malo li je muka u životu imao, daće Bog da ovo ne sazna.
 8. Imate jeftinu struju na dohvat ruke
  EPS nudi svim građanima jeftinu struju u drugoj tarifi, četiri puta jeftinije od prve tarife. Cena jeftine struje do 1.600 kWh jeftinija je od uglja. Neverovatno je ali istinito.
 9. Postoji SPAS-2T
  Postoji uredjaj za uključenje termičkih potrošača SPAS-2T napravljen u Srbiji, atestiran i proveren, koji automatski uključuje vašu TA pec ili bojler u drugoj jeftinijoj tarifi. Uređaj sam sebe otplaćuje za mesec-dva dana i čini Vaš život konfornijim i jeftinijim.

  10-ta Božija zapovest kaže: NE POŽELI NIŠTA ŠTO JE TUĐE, što znači da nije dovoljno samo da struju ne kradete, potrebno je i da ne pomišljate i razmišljate kako da struju ukradete. Oni koji ne veruju u Boga trebalo bi da znaju 10 Božijih zapovesti nisu samo crkvene zapovesti, to su opšte ljudske vrednosti, kao ni što zelena boja nije samo muslimanska niti crvena samo komunistička. Za one koji rade u elektrodistribuciji a kradu struju za sebe ili druge, nemam reči... "Reči su suviše istrošene i proste" rekao je negde Viktor Igo, da bi se njima moglo ovo opisati.


 

* * *

Izvodi it stampe - krađa struje

Blic
Ekipe „Elektrodistribucije“ u Nišu u proseku dnevno podnesu četiri prijave zbog krađe struje.
U prošloj godini na terenu je otkriveno 1.200 slučajeva krađe među kojima je i dosta povratnika.
Jedan broj prestupnika je završio pred sudom, gde su pored uslovnih i novčanih donete i četiri zatvorske kazne.

S media
Pomoćnik direktora Direkcije za distribuciju električne energije Elektroprivrede Srbije Radovan Stanić kaže za S media…“Procene Elektroprivrede Srbije su da se na godišnjem nivou ukrade 4 posto električne energije. U novcu to iznosi oko 62 miliona evra. Stanić je naveo da je u periodu od 2006. do 2009. godine u 8.157 slučajeva onaj ko je krao struju proglašen krivim, u 233 slučaja bile su izrečene kazne zatvorom, dok je u 1.261 presudi izrečena novčana kazna.

B92
Elektrodistribucija Beograd je od početka godine podnela 180 krivičnih prijava protiv onih koji se bez dozvole priključuju na elektrodistributivnu mrežu i prisvajaju struju. U prošloj godini takvih tužbi bilo je 689, a kradljivci su oštetili EDB za 157 miliona dinara.

SrbijaNet
Direktor Direkcije za distribuciju električne energije Elektroprivrede Srbije (EPS) Životije Jovanović ocenio je da je neovlašćeno korišćenje, odnosno kradja struje, jedan od najvećih problema te kompanije zbog čega godišnje gubi oko 61 milion evra ili 30 novih trafostanica.

Glas Javnosti
NIŠ - Direktor preduzeća za distribuciju električne energije "Jugoistok" u Nišu Dragoljub Zdravković rekao je da je na području tog preduzeća krađa struje prošle godine nešto smanjena, iako je i dalje najveća u okvirima Elektroprivrede Srbije. U cilju smanjenja gubitaka i suzbijanja krađe prošle godine je obavljeno više od 80.000 kontrola, a na 1.137 mesta je utvrđena neovlašćena potrošnja struje, naveli su u "Jugoistoku", preduzeću koje pokriva šest elektrodistributivnih centara juga i istoka Srbije, odnosno 41 opštinu sa 1.723 naseljena mesta.

Kurir
KRUŠEVAC - Elektrodistribucija Kruševac je tokom ove godine otkrila 102 krađe struje, zbog kojih je pretrpela štetu od preko 6,5 miliona dinara.

Večernje Novosti
Stanić - Otkrili smo 6.300 krađa struje u prvih deset meseci ove godine. Očekujem da ćemo do Nove godine pronaći ukupno oko 8.500 slučajeva, što je gotovo dva puta više u odnosu na lane. Ne povećava se broj kradljivaca, nego ekipe za kontrolu kupaca više otkrivaju. Ekipe otkrile su čak 52 načina da se krade energija.

Nezavisne Novine
Stanovnik sela Mramorak, kod Panceva, poginuo je od strujnog udara kada je pokusao da se nelegalno prikljuci na elektrodistributivnu mrezu, saopsteno je danas iz Javnog preduzeca "Elektrovojvodina". 20.06.2011

* Stranica na temu kradja struje, nelegalno korisćenje struje, kradja struje u Srbiji.

Slične i ključne reči: Druga tarifa, jeftinija struja, jeftina struja, druga tarifa struje, jeftina tarifa, jeftina tarifa struje, noćna struja, noćna tarifa struje, jeftinije grejanje, kradja struje, TA peć, MTK prijemnik, RTK prijemnik.