Početna
------------------------------
Uređaji za uključenje
TA peći
Komanda
mehaničkim tajmerom
SPAS-2T-220V
SPAS-2T-380V

Komanda
impulsom distribucije
SPAS-2TA-220V
SPAS-2TA-380V

SPAS-2TC

Komanda
kontrolnom sijalicom

SPAS-2TS-220V
SPAS-2TS-380V
------------------------------

Uređaji za uključenje
telefonom

SPAS-D
------------------------------

Cenovnik
------------------------------

Tajmer
Trofazni tajmer

Primeri povezivanja
Izračunaj potrosnju
Korisni saveti
Ušteda struje
Pitanja i odgovori

Prospekt komplet
Atest
------------------------------

Kontakt
info@2t.rs

tel. 011 390 78 79
mob. 063 218 356
------------------------------

Novo! - HiFi oprema

Napajanje 220V
Zvučnički kablovi
Police za muziku

MTK prijemnik
Mrežna tonfrekventna komanda

Sistem mrezne tonfrekventne komande (MTK) na području Elektrodistribucije Beograd postoji od 1972. godine, a princip rada ove komande je postojao i ranije. Danas ovaj sistem obuhvata više od 25 postrojenja MTK, centralnu komandnu automatiku i više od 160.000 MTK prijemnika ugrađenih u niskonaponskoj mreži.

Praktično elektrodistribucija daje impuls na višoj frekvenciji kroz postojeću mrežu, koji MTK uređaj prepoznaje i uključuje (isključuje) "zastavicu" i brojčanik druge tarife na brojilu.

Prednost ovakve komande nad uklopnim satom je velika jer sva brojila rade istovetno, a i promena vremena druge tarife ne zahteva mehaničko podešavanje svih uklopnih satova na terenu.

Na žalost sve elektrodistribucije u Srbiji nisu usaglašene i ovi uređaji nisu standardizovani i rade na različitim frekvencijama a neke kao na primer u Vojvodini imaju potpuno drugi sistem komande, takozvani RTK sistem, (Radio tonfrekventna kontrola ili bežična kontrola).

Naši SPAS-2TA i SPAS-2TC uređaji napravljeni su za Beogradsko područje, Beogradsku mrežnu komandu, a ostali SPAS-2T i SPAS-2TS se mogu primeniti svuda.

Slične i ključne reči: Druga tarifa, jeftinija struja, jeftina struja, druga tarifa struje, jeftina tarifa, jeftina tarifa struje, noćna struja, noćna tarifa struje, jeftinije grejanje, kradja struje, TA peć, MTK prijemnik, RTK prijemnik.